“Snelheid en persoonlijk contact”

dvdh

“Al van jongs af aan heb ik de droom gehad om een keer een eigen bedrijf te beginnen”, vertelt Marcel Straatman. “Toen in 2015 de kans zich voordeed in Eerbeek, was het nu of nooit!” Zijn vrouw Bianca die jarenlang in de bloemenbranche had gewerkt, had precies dezelfde gedachte. ”Maar hoe doe je dat, als je maar een maand tijd hebt om alles rond te maken?”  

Marcel vertelt: “Ik ben bij Monique binnengelopen: ‘Dit speelt er, wat kunnen jullie voor ons betekenen?’ Nou, alles dus. De complete boekhouding, btw aangifte, loonadministratie… perfect, precies wat ik wilde. Ik heb geen verstand van die dingen en wil mijn energie veel liever steken in het tot leven brengen van de winkel. Daar heb ik allerlei ideeën over.

(vervolg tekst onder de foto)

Dan werk ik het liefst samen met een kleine organisatie; bij grotere ben je al gauw een nummer. Dat wil ik niet, ik wil persoonlijk contact en het liefst één aanspreekpunt. Het is toch mooi dat ik voor elke vraag altijd met de directrice van doen heb? Als je dat met een bank vergelijkt… daar heb je allemaal verschillende mensen die echt wel hun best doen, maar ieder weet een beetje en ieder doet een stukje… ik heb daar geen binding mee.

Ook de snelheid bij Kok vind ik heel prettig. Als ik een vraag heb, komt er meteen reactie. Dan kun je dóór. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het beste voor ons er uithaalt.”

Bianca is ook tevreden. “Marcel doet het zakelijke gedeelte, ik doe wat ik het liefst doe: de winkel draaien. In het maken van boeketten kan ik mijn creativiteit kwijt en het omgaan met klanten heb ik ook altijd leuk gevonden. Mensen die een bloemetje komen kopen, zijn altijd vrolijk!”